Beste buurtbewoners en belangstellende,

Hierbij een extra nieuwsbrief met de volgende onderwerpen:

1. Uitnodiging Buurtfeest ‘Nazomertafel’

Zoals in de vorige nieuwsbrief is vermeld, wilt het Buurtnetwerk graag in het begin van het najaar een ‘Nazomertafel’ organiseren voor de bewoners van de binnenstad en er omheen. Het evenement zal plaatsvinden op woensdag 21 september 2022 in de Lutherse Kerk aan de Hondstraat 14 in het centrum van Maastricht. U bent van harte welkom en u mag het hele gezin meenemen. De toegang en consumpties zijn geheel gratis. U kunt zich via deze link aanmelden. Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt. Kinderen onder de 13 kunt u apart doorgeven. Aanmelden kan tot en met 15 september 2022.

Het doel van deze bijeenkomst is om kennis te maken met u en eventuele de ideeën die u heeft of problemen te bespreken die u ervaart met uw directe (woon)omgeving. Het zal niet ontbreken aan hapjes en drankjes. Voor passende ambiance zal ook worden gezorgd. Zoals eerder vermeld is het evenement volledig gratis, maar niet vrijblijvend. Als u zich heeft opgegeven, verwachten wij u ook (tenzij u zich weer afmeldt).

2. (Komende) evenementen, De Inkom, Preuvenemint en Festival Maas in de binnenstad

De Inkom is afgelopen maandag van start gegaan en duur tot einde van deze week (vrijdag 26 augustus). Meer informatie vindt u hier.
Het Preuvenemint vindt vanaf komende donderdag 25 augustus plaatst tot en met zondag 28 augustus. Voor meer informatie kunt u hier terecht.
Festival Maas zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 september. Dit festival is in de plaats gekomen van het Parcours. Meer informatie hierover vindt u hier.

3. Stand van zaken OV in de zuidelijke deel van de binnenstad

Aan de nieuwe wethouder Mobiliteit, de heer John Aarts is op 16 juni een brief gestuurd waarin de wensen voor het Jekerkwartier en Binnenstad Zuid kenbaar is gemaakt. Die brief kunt u hier bekijken. Op 25 juli is door de gemeente antwoord gegeven. De reactie kunt u hier lezen. Of er voor de nieuwe dienstregeling verbetering gaat komen, is nog maar de vraag. In ieder geval is het wenselijk om iemand van de provincie hierin te betrekken omdat ze concessiehouder zijn.

4. Vrijwilligers gezocht bij Buurtnetwerk en Humanitas

We hebben u er al een keer op attente gemaakt. Dat het buurtnetwerk vrijwilligers zoek. Dat is nog steeds het geval. U kunt hiervoor nog steeds met ons contact opnemen.

Wil u voor een kind in de buurt het verschil maken? Dan kunt u terecht bij Humantas.

Humanitas zoekt vrijwilligers die ervoor zorgen dat een kind goed contact kan opbouwen met beide ouders. Humanitas Begeleide Omgangsregeling (BOR) streeft naar het herstellen van de omgang tussen kind en de uitwonende ouder. Soms kan een bezoekregeling even wat hulp gebruiken.

Meer weten over project Begeleide Omgangsregeling (BOR)? Neem dan contact op met Sabine Krans (m: 06-12736477) en Wendy Boosten (m: 06-23562007, coördinatoren BOR Zuid Limburg. Aanmelden kan via mailadres: bor.zuidlimburg@humanitas.nl.

Einde van deze extra nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad.