Beste buurtbewoners en belangstellenden,

In aanvulling op de vorige nieuwsbrief willen we nog over het volgende informeren:

Stichting Trajekt

Vanuit Trajekt wordt een inventarisatie gemaakt van spontane burgerinitiatieven, studenteninitiatieven en de initiatieven van de groepen die bekend zijn bij Trajekt of (zijdelings) ondersteunen. Deze gegevens worden vervolgens door de gemeente Maastricht gebruikt om alle inwoners te kunnen informeren over initiatieven die in buurten ontstaan zijn, om de gevolgen van de corona uitbraak en de daarbij horende maatregelen te verzachten.

Hierbij kunt u denken aan boodschappenhulp, het ophalen van medicijnen, uitgifte van eten maar ook aan het op regelmatige basis verzorgen van afleiding, hulp bij regelzaken etc. Het gaat om hulp waar mensen gedurende een langere periode gebruik van kunnen maken. Eenmalige activiteiten passen niet in dit overzicht.

Mochten er ook aanvullende ondersteuning nodig hebben (maatschappelijk werk of informatie- en adviesvragen), dan kunnen jullie ook altijd contact opnemen met Trajekt, via de website https://www.trajekt.nl/ of op het algemene telefoonnummer 043 7630000.

LSA

Verder heeft de gemeente ons gewezen op de volgende site m.b.t. sociale contact zonder fysieke ontmoetingen: https://www.lsabewoners.nl/event/sociaalcontactzonderfysiekeontmoetingen/

Zie ook

https://www.lsabewoners.nl/coronahulp-buurten-contact/https://www.lsabewoners.nl/zorg/sociale-netwerken-coronahulp-gasselternijveen/

http://maastrichtwehelpen.nl/

Arriva

Zoals u misschien al weet heeft Arriva diverse maatregelen genomen om de stadsdienst in Maastricht te beperken. Dat geldt vanaf zaterdag ook voor de treinen. De informatie kunt u vinden op:

https://www.arriva.nl/a/aanpassingen-busdienstregeling-arriva-corona/limburg.htm

De belangrijkste maatregelen voor het Openbaar Vervoer in de binnenstad:

  • Lijn 48 naar Kanne is vervallen tot nader bericht
  • Doordeweeks rijdt men een vakantiedienstregeling. Lijn 1, 2, 5 en 6 rijden minder frequent en/of op ander tijden.
  • Op zaterdagen (ingaand de 28ste maart) wordt gereden met de zondagsdienst: Lijn 4 rijdt één keer per uur en lijn 9 wordt een belbus. Dit zal ook op 27 april en 5 mei.

Wat de treinen naar Sittard/Roermond en Heerlen betreft: Deze worden vanaf zaterdag (dus ook door de weeks) één keer per uur verreden. Er rijdt geen trein meer rechtstreeks naar Aken en Luik. NS rijdt om het half uur vooralsnog naar Eindhoven (IC-dienst).

Problemen met beeldbellen bij ouderen

Mochten er problemen zijn met leggen van contact via beeldbellen (Facetime, Skype e.d.) tussen ouderen en familie/vrienden in Maastricht, laat het ons weten. Wellicht kunnen we u helpen een dergelijke verbinding tot stand te brengen. Diegene moet dan wel beschikken over een Smartphone, tablet of laptop. Neem hiervoor contact op via ons email adres: info@buurtnetwerkbinnenstad.nl

Ouderen uur supermarkten

Bij de Albert Heijn aan de Helmstraat is geen ouderen uur ingesteld. Wel zijn de openingstijden aangepast. Maandag t/m zaterdag van 9:00 – 20:00. Zondag van 12:00-18:00.

Er is wel een ouderen uur ingesteld bij Albert Heijn Plein 1992 en de Brusselse Poort. Dit is van 7:00 – 8:00. Dat geld niet voor de zaterdagen.

De Jumbo in Laag Mosae Forum geeft ouderen wel de mogelijkheid om rustiger te winkelen en wel tussen 8:00 en 10:00. Openingstijden zijn niet aangepast. Maandag t/m zaterdag van 8:00 – 22:00. Zondag van 12:00-18:00.

Gemeente Maastricht

Verder informatie over de corona maatregelen binnen onze gemeente kunt u vinden op website https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/vragen-over-maatregelen-coronavirus.

De leden van het Buurtnetwerk wensen u en uw naasten in deze uitzonderlijke tijd een goede gezondheid en veel sterkte toe!

Blijf gezond en help elkaar indien mogelijk.

Namens het Buurtnetwerk Binnenstad Maastricht,

Met vriendelijke groet,

Bèr Prévôt
André Grul
Marco Maessen
Khanny Jongen
Jeaninne Reiters-Crals
Hans Cornelesen