Beste bewoners en belangstellende,

Namens de organisatie van het triatlon evenement, IRONMAN Maastricht, sturen wij u deze informatie toe, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het evenement vindt plaats in het weekend van 5 tot en met 7 augustus. Omdat het parcours (deels) door het centrum en Jekerdal/St Pieter gaat, brengt het naast een mooi sportspektakel ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee.

In de bijlage beneden kunt u de bewonersbrief vinden, zodat u zo goed mogelijk bent geïnformeerd over dit mooie sportspektakel.

Over IRONMAN Maastricht

Het weekend van 5 tot en met 7 augustus staat helemaal in het teken van het wereldberoemde sportspektakel IRONMAN. Er staan 3 activiteiten en wedstrijden op het programma. Twee triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3 op zaterdag en IRONMAN FULL DISTANCE op zondag. En op vrijdagavond een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 16 jaar. Een deel van het parcours loopt ook door uw wijk. Dit brengt ook een aantal tijdelijke verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Wat dat precies u als bewoner betekent, ziet u op de website www.bewoners.ironman.nl. U ontvangt hierover ook een brief thuis. 

Heeft u nog verdere vragen?

Voor vragen tijdens het event kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland/Extra Leisure, bereikbaar via 0229-252300. Tijdens het evenement is dit ook als noodnummer te gebruiken voor dringende zaken voor inwoners die aan het parcours wonen. Bij geen gehoor, willen we u vragen nogmaals te bellen. Met name tijdens de wedstrijden kan het nummer drukbezet zijn. 

Spoedeisende zorg blijft uiteraard voor alle inwoners te allen tijde gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes. 

Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, kunt u deze sturen naar maastricht@ironman.com of bellen naar+31 (0)43 351 18 08.

Met vriendelijke groet,

Buurtnetwerk Binnenstad Maastricht,
namens Linda Nalis – Marketing IRONMAN