Beste buurtbewoners en belangstellende,

Hierbij een korte nieuwsupdate vanuit het Buurtnetwerk Binnenstad.

  1. Corona en Carnaval.

Zoals wellicht bekend zijn vanaf vrijdag 25 februari de meeste coronamaatregelen verdwenen. Dit betekent dat er weinig belemmeringen zijn om carnaval te vieren. Wel zal het beperkt zijn en alleen voor de Maastrichtenaren. Meer informatie kunt u in onderstaande link vinden:

https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/persbericht/carnaval-2022-voor-de-maastrichtenaar-maar-kleiner-en-beperkter

  1. Terrasuitbreiding in de binnenstad

Omdat de 1,5 meter als coronamaatregel voor de horeca is vervallen, worden de terrassen niet verder uitgebreid. Wel onderzoekt men of er in bepaalde gevallen een uitbreiding kan plaatsvinden. De horecaondernemer moet hier zelf voor de vergunning aanvragen.

  1. Stadsbus-verbinding binnenstad.

Momenteel zijn we samen met de buurten; Kommelkwartier en Jekerkwartier in overleg met de gemeente en Arriva. Met als doel om met name voor het Jekerkwartier een passende oplossing te vinden voor het ov-probleem. Momenteel heeft Arriva voorgesteld om met Regiotaxi te starten in het Jekerkwartier. Als buurtorganisaties vinden we dat helaas te mager, omdat niet iedereen hiervan gebruik kan maken. Dit wordt vervolgd.

  1. Oranjefeest.

Op 27 april zal Koning Willem-Alexander en zijn gezin Maastricht aandoen. Na twee jaar uitstel is het eindelijk zover. Hiervoor willen we voor de centrum bewoners een bijeenkomst organiseren een aantal dagen voor het koninklijk bezoek. Dat kunnen we niet alleen organiseren. Als u wilt helpen, kunt u zich hiervoor aanmelden via info@buurtnetwerkbinnenstad.nl

We zoeken nog altijd leden en zelfs kunt u plaatsnemen in het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad.