Beste buurtbewoners en belangstellenden,

Hierbij ontvangt u onze extra nieuwsbrief i.v.m. de huidige Corona-maatregelen.

Het Buurtnetwerk Binnenstad legt noodzakelijkerwijs alle activiteiten tijdelijk neer. Afgelopen week was het voor ons tijd om bijeen te komen, maar gezien de maatregelen die werden getroffen, hebben we daarvan afgezien. Ook voor Maastricht hebben de maatregelen hebben een groot effect. De Binnenstad van Maastricht heeft nu een vrijwel uitgestorven aanblik.

Zoals u wellicht hebt gehoord is Koningsdag 2020 in Maastricht op 27 april afgelast. Uiteraard een begrijpelijke beslissing. De voorbereidingstijd zou dan immers te kort zijn en de huidige maatregelen zullen dan wellicht nog steeds (deels) van kracht zijn.

Het Buurtnetwerk en de stad Maastricht hopen de Koning en zijn familie op een later tijdstip alsnog te mogen verwelkomen.

Gelukkig zijn in de Binnenstad initiatieven gestart om elkaar te helpen. Dit juichen wij van harte toe. Mocht u hierbij ondersteuning van ons nodig hebben, neem dan s.v.p. contact met ons op. We bekijken dan samen in welke vorm we ondersteuning kunnen verlenen.

Er blijkt ook misbruik van de huidige situatie te worden gemaakt. Daarom willen wij u enkele tips geven:

  • Vraag altijd om een legitimatie met foto.
  • Betrouwbare hulp maakt altijd vooraf een afspraak.
  • Geef nooit uw pincode en bankpas af aan onbekenden.
  • Overleg bij twijfel met zorginstelling, bekenden of de politie.
  • Bent u toch slachtoffer geworden? Doe sowieso aangifte bij de politie. Probeer ook een foto te maken van de zogenaamde hulp, zelfs een als het u alleen lukt een foto te maken van zijn/haar achterkant.

De meeste winkels zoals de Bijenkorf en de C&A hebben hun deuren tijdelijk gesloten. Andere winkels passen hun tijden aan en/of zijn een dagdeel geopend. Vooralsnog zijn de grotere supermarkten (Albert Heijn, Jumbo etc.) en drogisterijen op de bekende normale tijden geopend.

Verder is er een tijdelijke maatregel van kracht. De venstertijden voor het bevoorraden (laden en lossen) van de Winkels in de Binnenstad zijn tijdelijk opgeheven.

Verder informatie over de corona maatregelen binnen onze gemeente kunt u vinden op website https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/vragen-over-maatregelen-coronavirus.

De leden van het Buurtnetwerk wensen u en uw naasten in deze uitzonderlijke tijd een goede gezondheid en veel sterkte toe!

Blijf gezond en help elkaar indien mogelijk.

Namens het Buurtnetwerk Binnenstad Maastricht,

Met vriendelijke groet,

Bèr Prévôt
André Grul
Marco Maessen
Khanny Jongen
Jeaninne Reiters-Crals
Hans Cornelesen