Beste buurtbewoners en belangstellende,

Hierbij onze nieuwsbrief met de volgende onderwerpen:

  1. Aankondiging Magisch Maastricht

Van donderdag 1 december tot en met vrijdag 30 december vindt een nieuwe format van Magisch Maastricht plaatst. De vertrouwende reuzenrad en de schaatsbaan zijn er weer te vinden. En uiteraard de kraampjes. Meer informatie kunnen jullie vinden op de website van Magisch Maastricht.

  1. Discussie evenementen Vrijthof – aangekaart door bewoners en Vrijthof ondernemers.

In oktober zijn twee brieven verstuurd naar de gemeenteraad m.b.t. de evenementen op het Vrijthof. Door de bewoners van de omgeving van het Vrijthof, de ene, die ook door het buurtnetwerk is ondertekend. De andere door de Vrijthofondernemers. In beide brieven is als hoofdzaak opgenomen dat de geluidsoverlast tijdens een aantal evenementen is toegenomen. Ook wil men het aantal evenementen niet uitbreiden. Daarnaast moet een onderzoek komen of er een geschiktere locatie voor de kermis is in Maastricht. We zullen de ontwikkelingen hieromtrent nauw volgen en u daarover informeren in de komende nieuwsbrief.

  1. OV in de binnenstad.

Helaas gaat er in de nieuwe dienstregeling van Arriva niets veranderen wat de binnenstad betreft. Wel zullen lijn 9 en 11 ook op zondag gaan rijden vanaf 11 december, maar beide lijnen doen niet de binnenstad aan en rijden alleen over de Singels. Er komt wel een onderzoek in 2023 over het OV gebruik in de binnenstad. We blijven dit in de gaten houden. Zodra we meer weten zullen we dit aan u communiceren.

  1. Nazomertafel 2023

Naar aanleiding van onze succesvolle editie van de nazomertafel afgelopen september, hebben we besloten deze traditie voor te zetten. De nieuwe datum van de Nazomertafel 2023 is bekend en noteer maar alvast in uw agenda: 20 september 2023 in de Lutherse Kerk in Maastricht. Exacte informatie zal ergens volgend jaar volgen. De verwachting is dat de tijden hetzelfde blijven, maar dat is nog even onder voorbehoud.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad.