1. 2022

  Allereerst wenst het bestuur en de leden van het Buurtnetwerk Binnenstad, u fijne kerstdagen, een gelukkig en gezond 2022! In het nieuwe jaar hopen we meer voor u te kunnen betekenen en dat er concrete plannen worden gerealiseerd voor de bewoners, ondernemers en studenten om elkaar beter te leren kennen.

 1. Corona en Magisch Maastricht

  Helaas is afgelopen zaterdag een volledige lockdown afgekondigd. Dat wil zeggen dat alleen essentiële winkels in de binnenstad open zijn tot tenminste 14 januari 2022. Hiermee is vanaf afgelopen zondag ook een einde gekomen aan Magisch Maastricht op het Vrijthof dat tot 31 december zou duren. Enkele weken geleden zijn de coronamaatregelen al door de regering aangescherpt. De anderhalve meter maatregel werd weer ingevoerd en mondkapjesplicht geld weer in publieke ruimte. We wensen iedereen veel sterkte met de nieuwe vervelende maatregelen.

 

 1. Busvervoer binnenstad

  Zoals eerder gecommuniceerd, is op 12 december de dienstregeling van Arriva veranderd met vervelende gevolgen voor de binnenstad. De lijn 3, 9 en 48 zijn verdwenen en enkel lijn 4 en 7 komen nog in de binnenstad. Voor Jekerkwartier is het heel erg zuur, want daar vervallen de drie haltes, St Pieterskade, St Pieterstraat en Hondstraat. De buurtnetwerken binnenstad en Kommelkwartier en ook bewonersvereniging Jekerkwartier hebben de handen in een geslagen om hiertegen in beroep te gaan. Op donderdag 9 december is er een gesprek geweest tussen de wethouder, de heer Krabbendam en de heer Loenis van Gemeente Maastricht om ons bezwaar kenbaar te maken en zijn er ook alternatieve oplossingen aangeboden. De presentatie van de bijeenkomst vindt u hier.

  Momenteel is ons verzekerd dat de lijn 4 weer over het Vrijthof gaat rijden. Dat zal vanaf maandag 3 januari het geval zijn. Dit staat nu ook zo aangeven op de haltes. Dit had te maken dat Magisch Maastricht dan ten einde zou zijn. Arriva wil de oost kant van Vrijthof vermijden tijdens evenementen. Dit vanwege de veiligheid.

 

 1. Verandering ophalen restafval

  Vanaf 5 januari wordt het restafval in de binnenstad om de twee weken opgehaald. De gft-afval zal  nog steeds wekelijks worden opgehaald. Meer informatie vindt u op: https://www.gemeentemaastricht.nl/afval-en-milieu

 

 1. Leden gezocht

  Zoals in de vorige nieuwsbrief al is aangeven zijn we nog steeds opzoek naar leden. Om een adequaat buurtnetwerk te krijgen, is vers bloed nodig om nieuwe ideeën en plannen uit te werken. Overigens willen we een team smeden waarin iedereen zijn eigen talent kan uitdragen. Bijvoorbeeld men bezit organisatorisch kwaliteiten, wilt bijdragen aan het samenstellen van een nieuwsbrief of wilt graag meepraten over de buurt met gemeente of andere buurtnetwerken. Ook bestaat de mogelijkheid om secretaris of voorzitter te worden. De huidige bestuursleden willen dit graag overdragen aan iemand anders en daarbij wel lid blijven. Heb je interesse of wil je meer informatie, laat een bericht achter info@buurtnetwerkbinnenstad.nl. Dan neem we contact met je op.